0 Nákupní seznam 0 Nákupní košík

Prohlášení společnosti HORNBACH BAUMARKT CS spol. s r.o. o ochraně osobních údajů

Ochrana osobních údajů

Dovolujeme si Vás níže informovat o zpracování Vašich osobních údajů.

Doba čtení: 1 min.

Vaše osobní údaje zpracováváme, v souladu s právními předpisy týkajícími se ochrany osobních údajů. Totéž platí i pro naše zaměstnance a jiné osoby, které s námi spolupracují. Jedná se zejména o nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů, ve znění účinném od 25.05.2018 (dále jen „Nařízení EU“) a dále zákon o zpracování osobních údajů č. 101/2000 Sb., v platném znění.

Tato informace se netýká osobních údajů právnických osob včetně názvu, právní formy a kontaktních údajů právnické osoby.

V následujícím textu naleznete informace o způsobu, rozsahu, účelu, právním základu i době zpracování Vašich osobních údajů.

Správcem Vašich osobních údajů je společnost HORNBACH BAUMARKT CS spol. s r.o., IČO: 47117559, se sídlem Praha 9 - Horní Počernice, Chlumecká 2398, PSČ 19300.

A. Kdy zpracováváme údaje na základě Vašeho souhlasu?
Na základě Vašeho výslovného souhlasu zpracováváme Vaše osobní údaje v následujících případech:

  • 1. Rozesílání newsletterů a jiných elektronických obchodních sdělení, nejste-li náš zákazník
    • osobní údaje: e-mailová adresa
    • právní titul: Váš souhlas
    • účel(y): marketing
    • Přihlásíte-li se k odběru našeho newsletteru či jiných elektronických obchodních sdělení, tak Vaše údaje zpracováváme výlučně za účelem rozesílání našich elektronických obchodních sdělení.

  • 2. Zřízení a vedení zákaznického účtu včetně ukládání e-účtenek
    • osobní údaje: jméno a příjmení, dodací adresa, fakturační adresa, e-mailová adresa, platební údaje, obchodní historie včetně čárových kódů e-účtenek
    • právní titul: Váš souhlas
    • účel(y): poskytování služby zákaznického účtu, archivace účtenek
    • Registrací zákaznického účtu se Vaše osobní údaje uloží do naší zákaznické databáze. K zákaznickému účtu se můžete kdykoliv přihlásit přes naši webovou stránku https://www.hornbach.cz/shop/ucet/login.html a v rámci svého nastavení si prohlížet své objednávky, sestavovat nákupní seznam, spravovat svá zákaznická hodnocení a odběr našich obchodních sdělení či své pokladní doklady z kamenných prodejen HORNBACH ukládat jako elektronické účtenky (tzv. e-účtenky).
    • Upozorňujeme, že po úspěšném provedení registrace jsou zaregistrovaným osobám automaticky, tj. bez potřeby dalšího souhlasu, zasílána elektronická obchodní sdělení naší společnosti. V případě, že nebudete mít zájem tato sdělení dostávat, můžete se z jejich odběru odhlásit buď:
      • a) zaškrtnutím příslušného políčka v sekci Mé údaje › Odběr newsletteru v rámci nastavení Vašeho zákaznického účtu; nebo
      • b) prostřednictvím e-mailové zprávy zaslané na e-mailovou adresu dpo.cz@hornbach.com; nebo
      • c) kliknutím na internetový odkaz, který je obsažen v zaslaném obchodním sdělení a jenž slouží k tomuto účelu.

  • 3. Správa a uveřejnění zákaznického hodnocení v našem e-shopu
    • osobní údaje: e-mailová adresa, veškerá Vaše hodnocení zaslaná z této e-mailové adresy, příp. jméno a příjmení/přezdívka,
    • právní titul: Váš souhlas,
    • účel(y): ohodnocení zboží nabízeného naší společností, marketing.
    • Na našem e-shopu můžete uveřejnit Vaše vlastní hodnocení výrobků nabízených naší společností. Pro vložení zákaznického hodnocení je nezbytné, abyste uvedli svou platnou e-mailovou adresu, prostřednictvím které si můžeme ověřit, že se nejedná o smyšlené hodnocení/hodnocení od smyšlené osoby, přičemž tato adresa se nezveřejňuje ani není předávána třetím osobám. Vámi vložené zákaznické hodnocení je zveřejněno buď anonymně (zadáte-li v rámci hodnocení jen svou e-mailovou adresu) nebo pod jménem/přezdívkou (zadáteli v rámci hodnocení vedle své e-mailové adresy ještě své jméno či přezdívku). Zákaznické hodnocení může být zveřejněno i v e-shopech ostatních společností spadajících do koncernu HORNBACH.

  • 4. Kontaktování v souvislosti se stížností/negativním hodnocením obsaženým v zákaznickém hodnocení
    • osobní údaje: e-mailová adresa, veškerá Vaše hodnocení zaslaná z této e-mailové adresy, příp. jména a příjmení/přezdívka a telefonní číslo,
    • právní titul: Váš souhlas,
    • účel(y): vyřízení stížnosti/negativního hodnocení obsaženého v zákaznickém hodnocení.
    • Pokud k tomu udělíte souhlas, může naše společnost Vaši e-mailovou adresu a/nebo telefonní číslo užít k Vašemu kontaktování za účelem vyřízení stížnosti/negativního hodnocení, obsaženého ve Vašem zákaznickém hodnocení. Vaše e-mailová adresa ani telefonní číslo, které nám v této souvislosti sdělíte, se nikterak nezveřejňují ani nejsou předávány třetím osobám.
  • 5. Uveřejnění fotografií/jmen na našem facebookovém profilu
    • osobní údaje: jméno a příjmení, adresa, podobizna,
    • právní titul: Váš souhlas,
    • účel(y): marketing.
    • Fotografie, které nám buď sami zašlete, či ty, které si sami s Vaším vědomím opatříme, můžeme uveřejnit na našem profilu na webové stránce www.facebook.com, pokud nám k tomuto udělíte svůj souhlas.
  • 6. Účast na neanonymním průzkumu
    • osobní údaje: jméno a příjmení, adresa bydliště, telefonní číslo a e-mailová adresa,
    • právní titul: Váš souhlas,
    • účel(y): vyhodnocení průzkumu, statistické účely.

  • 7. Geolokalizace na webových stránkách HORNBACH a v rámci mobilní aplikace HORNBACH
    • oosobní údaje: údaje o pozici zařízení a o adrese uživatele, IP adresa
    • právní titul: Váš souhlas
    • účel(y): nalezení nejbližší prodejny a plánování trasy do této prodejny
    • Geolokalizaci zařízení lze vždy na našich webových stránkách či v rámci naší mobilní aplikace neumožnit. Prostřednictvím geolokalizace je na základě IP adresy technicky možné ohraničit lokalitu, kde se nachází internetový uživatel resp. uživatel aplikace. Abyste mohli bezprostředně vidět nabídky a výrobky prodejny HORNBACH, které jste nejblíže, jsou získávány a používány údaje z Vaší IP adresy za účelem geolokalizace. Uložení IP adresy po skončení užívání se pro účely geolokalizace neprovádí.

B. Kdy zpracováváme údaje bez Vašeho souhlasu?
Bez Vašeho souhlasu můžeme zpracovávat Vaše osobní údaje v následujících případech na základě uvedených právních titulů a pro specifikované účely:

  • 1. Návštěva našich webových stránek
    • osobní údaje: datum a čas přístupu, URL (adresu) odkazující webové stránky, zobrazený soubor, množství odeslaných dat, typ prohlížeče a jeho verze, operační systém, IP adresa, příp. report o chybách,
    • právní titul: oprávněný zájem naší společnosti (spočívající v podpoře naší obchodní činnosti a v zajištění provozu našich webových stránek),
    • účel(y): tvorba spojení s našimi online službami, statistické účely, analýzy webu k jeho optimalizaci, remarketing, rozpoznání podvodných kliků a internetových robotů, zkrácení dlouhých URL (adres), ochrana webových formulářů (např. pomocí služby reCAPTCHA), hlášení a odstraňování chyb
    • Váš internetový prohlížeč při Vašem přístupu na naši webovou stránku odesílá automaticky na náš server Vaše výše uvedené údaje, které jsou nezbytné pro vytvoření internetového spojení s naší webovou stránkou.
    • Naše webové stránky na Vaše zařízení, prostřednictvím kterých se na tyto naše webové stránky připojujete, ukládají v souladu s právními předpisy tzv. cookies soubory. Více info o cookies naleznete v sekci „Jak je to s tzv. cookies?“.

  • 2. Plnění smlouvy o koupi zboží/poskytování služeb, uzavírané s Vámi přes náš e-shop/webové stránky vč. vyřízení případných reklamací
    • osobní údaje: jméno a příjmení, adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo, příp. fakturační adresa a IČO, příp. platební údaje, příp. kontaktní údaje Vašeho zástupce, detaily Vašich objednávek (v případě dohody o poskytnutí cenové záruky),
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy provedených na Vaši žádost, plnění právní povinnosti,
    • účel(y): realizace smluvního závazku (např. koupě, dohody o poskytnutí cenové záruky atd.) včetně související obchodní a finanční komunikace (vč. pojištění obchodu).
    • Osobní údaje zpracováváme poté, co je zadáte na naší webové stránce do vstupního pole nebo nám je zašlete e-mailem.

  • 3. Plnění smlouvy o koupi zboží/poskytování služeb uzavírané s Vámi v naší kamenné prodejně (vyjma smluv uvedených níže) vč. rezervace zboží (přes e-shop) k vyzvednutí v kamenné prodejně a vyřízení případných reklamací
    • osobní údaje: jméno a příjmení, fakturační adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo, IČO, příp. kontaktní údaje Vašeho zástupce, detaily Vašich nákupů a případných rezervací (v případě dohody o poskytnutí cenové záruky a/nebo rezervace zboží (přes e-shop) k vyzvednutí v kamenné prodejně),
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy provedených na Vaši žádost, plnění právní povinnosti,
    • účel(y): realizace smluvního závazku (např. koupě, dohody o poskytnutí cenové záruky atd.) včetně související obchodní a finanční komunikace (vč. pojištění obchodu).
    • Osobní údaje v souvislosti s nákupem v naší kamenné prodejně zpracováváme, jen pokud tyto údaje sdělíte našemu zaměstnanci z důvodu vystavení daňového dokladu a zaevidování tohoto dokladu do naší účetní evidence a/nebo pokud si přes náš e-shop zarezervujete zboží k vyzvednutí v naší kamenné prodejně. Osobní údaje zpracováváme dále za účelem pojištění kontraktu uzavíraného s Vámi.

  • 4. Plnění s Vámi uzavírané smlouvy o pronájmu vozidla/o výpůjčce přívěsného vozíku vč. vyřízení případných reklamací
    • osobní údaje: jméno a příjmení, adresa, datum narození, telefonní číslo, příp. emailová adresa, IČO (v případě, že je k dispozici), příp. kontaktní údaje Vašeho zástupce, číslo řidičského průkazu (v případě pronájmu vozidel), SPZ vozidla, za nějž se zapojuje vozík (v případě výpůjčky přívěsného vozíku), číslo karty ProfiCard (u Profizákazníků), č. OP, GPS údaje (v případě pronájmu vozidel),
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy provedených na Vaši žádost, plnění právní povinnosti, oprávněný zájem naší společnosti (ve vztahu k GPS údajům),
    • účel(y): realizace smluvního závazku včetně související obchodní a finanční komunikace a ochrana majetku naší společnosti.
    • Osobní údaje zpracováváme jen za účelem realizace smlouvy.

  • 5. Vedení Knihy vydání zvláštní registrační značky
    • osobní údaje: jméno, příjmení, rodné číslo, adresa trvalého pobytu, údaje o vydané zvláštní registrační značce vozíku,
    • právní titul: plnění právní povinnosti,
    • účel(y): realizace výpůjčky přívěsného vozíku (viz výše bod 4.),
    • Objednáte-li si u nás výpůjčku přívěsného vozíku, jsme povinni dle vyhlášky Ministerstva dopravy a spojů č. 243/2001 Sb., o registraci vozidel, za účelem vydání dočasné registrační značky přívěsného vozíku zpracovávat Vaše uvedené osobní údaje.

  • 6. Plnění s Vámi uzavírané smlouvy o montážním servisu vč. vyřízení případných reklamací
    • osobní údaje: jméno a příjmení, adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo, příp. fakturační adresa a IČO, příp. platební údaje, příp. kontaktní údaje na Vašeho zástupce,
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy provedených na Vaši žádost, plnění právní povinnosti,
    • účel(y): realizace smluvního závazku včetně související obchodní a finanční komunikace.
    • Osobní údaje zpracováváme jen za účelem realizace smlouvy.

  • 7. Plnění s Vámi uzavírané smlouvy o dodání tzv. Smart-Home-produktů (tj. produktů chytré domácnosti)
    • osobní údaje: jméno a příjmení, místo instalace Smart-Home-produktu, e-mailová adresa, heslo, hlášení a data o užívání Smart-Home-produktu, příp. kontaktní údaje na Vašeho zástupce,
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy provedených na Vaši žádost
    • účel(y): realizace smluvního závazku (koupě Smart-Home-produktu) včetně související obchodní a finanční komunikace, zajištění funkčnosti Smart-Home-produktu.

  • 8. Užívání mobilní aplikace HORNBACH
    • osobní údaje: přednastavená prodejna, chybová hlášení, IP-adresa, verze aplikace, údaje o zařízení, dále osobní údaje uvedené v bodě 2. části A. této sekce (Kdy zpracováváme údaje na základě Vašeho souhlasu?) a v bodech 2., 3., 11. a 14. části B. této sekce (Kdy zpracováváme údaje bez Vašeho souhlasu?)
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy provedených na Vaši žádost, oprávněný zájem naší společnosti (spočívající v podpoře naší obchodní činnosti a v zajištění provozu aplikace),
    • účel(y): poskytnutí informací o vybrané prodejně, založení a přihlášení do zákaznického účtu, online nákup na e-shopu, rezervace zboží, oskenování výrobků a zjištění více informací o nich a/nebo načtení čárového kódu výrobku a vygenerování platebního kódu za účelem urychlení platby na prodejně, uložení e-účtenky, vyplnění kontaktního formuláře, vytvoření nákupního seznamu, vyhledávání zboží a jejich dostupnosti, zobrazení zákaznických hodnocení, analýza aplikace k jeho optimalizaci, remarketing, rozpoznání podvodných kliků a internetových robotů, personalizovaná reklama, hlášení a odstraňování chyb
    • Lokalizaci zařízení lze vždy znemožnit v rámci nastavení aplikace.

  • 9. Plnění s Vámi uzavírané smlouvy o užívání karty ProfiCard
    • osobní údaje: jméno a příjmení, adresa, fakturační adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo, IČO a DIČ, datum narození, příp. kontaktní údaje na Vašeho zástupce, v případě karty ProfiCard umožňující nákup s odloženou splatností kupní ceny dále obor činnosti, bankovní údaje a údaje o živnostenském či jiném podnikatelském oprávnění,
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy, provedených na Vaši žádost, plnění právní povinnosti,
    • účel(y): vytvoření databáze tzv. profizákazníků, poskytování slev na ceny služeb zákaznického servisu, umožnění nákupu s odloženou splatností kupní ceny (v případě karty ProfiCard, která tento nákup umožňuje).
    • Osobní údaje zpracováváme jen za účelem realizace smlouvy.

  • 10. Plnění smlouvy o poskytnutí dárkových poukazů
    • Ve zcela výjimečných případech Vás v souvislosti s vydáním dárkového poukazu můžeme požádat o uvedení Vašich identifikačních údajů při osobním převzetí dárkového poukazu a podpisu předávacího protokolu.
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy provedených na Vaši žádost,
    • účel(y): realizace smluvního závazku včetně související obchodní a finanční komunikace.

  • 11. Rozesílání newsletterů a jiných obchodních sdělení, jste-li náš zákazník
    • osobní údaje: jméno a příjmení, e-mailová adresa, (v případě založeného zákaznického účtu) ostatní údaje evidované v rámci zákaznického účtu,
    • právní titul: oprávněný zájem naší společnosti (spočívající v podpoře naší podnikatelské činnosti),
    • účel(y): marketing.
    • Jste-li náš zákazník, tak v souladu s recitálem 47 Nařízení EU můžeme Vaše osobní údaje zpracovávat za účelem přímého marketingu, konkrétně za účelem rozesílání obchodních sdělení naší společnosti. Toto zpracování ukončíme, jakmile nám dáte najevo, že si tato obchodní sdělení již nepřejete dostávat. Tak můžete učinit buď:
      • a) máte-li u naší společnosti založen zákaznický účet, tak zaškrtnutím políčka k odhlášení odběru v sekci Mé údaje › Odběr newsletteru v rámci nastavení Vašeho zákaznického účtu, k němuž se můžete přihlásit přes webovou stránku https://www.hornbach.cz/shop/ucet/login.html; nebo
      • b) prostřednictvím e-mailové zprávy zaslané na e-mailovou adresu onlineshop@hornbach.cz; nebo
      • c) kliknutím na internetový odkaz, který je obsažen v zaslaném obchodním sdělení a jenž slouží k tomuto účelu.

  • 12. Rozesílání listinného katalogu HORNBACH
    • osobní údaje: jméno a příjmení/název, adresa,
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy provedených na Vaši žádost,
    • účel(y): nabídka zboží a služeb HORNBACH, marketing,
    • Jestliže jste na informace na jakékoliv naší prodejně odevzdali kompletně vyplněný a Vámi podepsaný formulář, naše společnost Vám bude pravidelně, tj. 1x měsíčně, po dobu 1 roku zdarma zasílat listinný katalog s nabídkou svých produktů a služeb, a to poštou na Vámi uvedenou adresu, s tím, že veškeré náklady spojené se zasíláním katalogu ponese naše společnost. Naše společnost pak za tímto účelem bude současně zpracovávat Vaše výše uvedené osobní údaje.

  • 13. Oslovení za účelem zákaznického hodnocení na webu www.heureka.cz
    • osobní údaje: e-mailová adresa,
    • právní titul: oprávněný zájem,
    • účel(y): ohodnocení zboží nabízeného naší společností či služeb našeho e-shopu.
    • Vaši e-mailovou adresu budeme zpracovávat k Vašemu následnému oslovení poté, co si u nás v e-shopu zakoupíte zboží, s nabídkou ohodnotit toto zboží či služby našeho e-shopu na webu www.heureka.cz.
  • 14. Zpracování zpráv zaslaných prostřednictvím kontaktního formuláře
    • osobní údaje: jméno a příjmení, e-mailová adresa, příp. adresa, telefonní číslo či IČO, příp. kontaktní údaje Vašeho zástupce
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy provedených na Vaši žádost (v případě, že jste náš zákazník či se následně stanete naším zákazníkem), oprávněný zájem (v ostatních případech),
    • účel(y): komunikace se zákazníky či zájemci o námi nabízené zboží.
    • Údaje, které vyplníte do kontaktního formuláře, budeme zpracovávat výhradně za účelem Vašeho zkontaktování a odpovědi na Vaši zprávu, a to po dobu uvedenou v sekci „Jak dlouho jsou u nás Vaše osobní údaje uloženy?“.

  • 15. Součinnost s orgány veřejné moci
    • osobní údaje: různé dle konkrétního požadavku orgánu veřejné moci,
    • právní titul: plnění právní povinnosti,
    • účel(y): různé dle konkrétního požadavku orgánu veřejné moci.

  • 16. Vedení účetnictví
    • osobní údaje: fakturační údaje (jméno a příjmení, fakturační adresa, IČ a DIČ),
    • právní titul: plnění právní povinnosti,
    • účel(y): účetní evidence.

  • 17. Vymáhání dlužných pohledávek vůči zákazníkům
    • osobní údaje: veškeré údaje související se smluvním závazkem mezi naší společností a našimi zákazníky v prodlení,
    • právní titul: oprávněný zájem naší společnosti (spočívající v našem nároku na úhradu dlužných pohledávek),
    • účel(y):
    • Osobní údaje těch zákazníků, kteří se ocitnou v prodlení s úhradou našich pohledávek a kteří navzdory našim výzvám odmítají plnit řádně a včas své smluvní závazky vůči naší společnosti, zpracováváme za účelem vymožení našich dlužných pohledávek.

  • 18. Pojištění prodejů s odloženou splatností kupní ceny
    • osobní údaje: jméno a příjmení, obchodní firma, IČO, kontaktní údaje (vč. případné kontaktní osoby), údaje o konkrétním prodeji, příp. kontaktní údaje Vašeho zástupce,
    • právní titul: oprávněný zájem naší společnosti (spočívající v našem nároku na pojištění našich pohledávek),
    • účel(y): sjednání pojištění, odstranění pojistných událostí.
    • Výše uvedené osobní údaje zpracováváme za účelem sjednání pojištění prodejů, u kterých naši tzv. profizákazníci žádají odložit splatnost kupní ceny, příp. za účelem odstranění pojistných událostí vzniklých v souvislosti s takovými prodeji.

  • 19. Kamerový systém
    • osobní údaje: obrazový záznam,
    • právní titul: oprávněný zájem naší společnosti,
    • účel: ochrana majetku a bezpečí zaměstnanců.
    • Kamerový systém se záznamem je provozován ve všech našich prodejnách a na parkovištích.
  • 20. Zákaznická linka
    • osobní údaje: údaje, které nám o sobě sdělíte, příp. údaje o objednávce, kterou se zákaznickou linku chcete řešit,
    • právní titul: podle povahy Vašeho dotazu,
    • účel: podpora prodeje.
    • Zákaznickou linku lze kontaktovat jak telefonicky tak emailem příp. přes webové rozhraní.
  • 21. Interakce na profilech naší společnosti na sociálních sítích
    • osobní údaje: obsah interakcí s uživateli sociálních sítí (obsah zveřejněných příspěvků, doporučení atd.), demografické údaje o uživatelích sociálních sítí (údaje o věku, bydlišti, pohlaví, jazyku atd.)
    • právní titul: u komunikace s uživateli různé (závislé na obsahu komunikace), oprávněný zájem naší společnosti (spočívající v podpoře naší obchodní činnosti)
    • účel(y): komunikace s uživateli přes sociální síť, marketing, statistické účely.

  • 22. Plnění ostatních s Vámi uzavíraných smluv
    • osobní údaje: jméno a příjmení, adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo, příp. fakturační adresa a IČO, příp. platební údaje, příp. kontaktní údaje Vašeho zástupce,
    • právní titul: plnění smlouvy nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy provedených na Vaši žádost, plnění právní povinnosti,
    • účel(y): realizace smluvního závazku včetně související obchodní a finanční komunikace.

  • 23. Plnění jakýchkoliv smluv uzavíraných s naším smluvním partnerem, jehož jste zaměstnancem a/nebo jinou kontaktní osobou
    • osobní údaje: jméno a příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo, údaj o našem smluvním partnerovi, jehož jste zástupcem, údaje ze vzájemné komunikace,
    • právní titul: oprávněný zájem naší společnosti,
    • účel(y): realizace smluvního závazku s naším smluvním partnerem, jehož jste zaměstnancem či jinou kontaktní osobou,
    • Osobní údaje zpracováváme jen za účelem realizace smlouvy s naším smluvním partnerem, jehož jste zaměstnancem či jinou kontaktní osobou.

Vaše osobní údaje, které zpracováváme pro účely popsané v sekci „Jaké o Vás zpracováváme údaje a v jakých situacích?“, pocházejí z následujících zdrojů:

  • a) údaje jste nám poskytl/-a Vy např. v souvislosti s uzavřením smlouvy či v rámci souhlasu se zpracováním osobních údajů; nebo
  • b) údaje nám poskytl náš smluvní partner, jehož jste zaměstnancem či jinou kontaktní osobou; nebo
  • c) ve vybraných odůvodněných případech údaje získáváme z veřejných zdrojů, seznamů a evidencí, jakými jsou např. obchodní rejstřík, živnostenský rejstřík, insolvenční rejstřík.

Vaše osobní údaje předáváme pouze v odůvodněných případech a v nezbytném rozsahu následujícím kategoriím příjemců:

  • 1. Předání za účelem plnění smlouvy (doručení zboží, montáž, autodoprava)
    Pokud to bude nutné k provádění smlouvy uzavřené s Vámi či s naším smluvním partnerem, jehož jste zaměstnancem či jinou kontaktní osobou, pověříme i jiné společnosti a jednotlivce plněním úkolů pro naši společnost.

    V rámci reklamačního řízení mohou být Vaše údaje předána na dodavatele zboží, který je povinen se k reklamaci vyjádřit. Údaje nebudou předána do třetích zemí mimo EU.

    Pro doručení zboží objednaného Vámi či naším smluvním partnerem, jehož jste zaměstnancem či jinou kontaktní osobou, mohou být Vaše údaje zpřístupněny přepravním společnostem a společnostem poskytujícím balicí služby.

    Pokud jste Vy nebo náš smluvní partner, jehož jste zaměstnancem či jinou kontaktní osobou, spolu s koupí požadovali i montáž, předáme Vaše údaje nutné k montáži příslušným montérům, případně výrobní společnosti. Montáž je možné si objednat výhradně na naší prodejně. V rámci objednávky montáže obdržíte informace o montérovi/výrobní společnosti, která montáž provede.

    Dále Vám u zboží objednaného v rámci e-shopu nabízíme možnost sledování zásilky, díky níž si můžete kdykoliv ověřit stav své zásilky. Sledování zásilky pro nás zajišťuje externí dodavatel služeb.

    Obdobně, pokud si na naší prodejně objednáte zároveň autodopravu u nás zakoupeného zboží, tak příslušným autodopravcům, se kterými spolupracujeme, poskytneme Vaše osobní údaje potřebné pro realizaci objednané autodopravy.

    Pokud si u naší společnosti objednáte dodávku Smart-Home-produktu, bude naše společnost údaje, které jsou nezbytné pro zajištění servisu takového produktu, zpřístupňovat i svému dodavateli Smart-Home-řešení, a to společnosti ROC-Connect GmbH, se sídlem Bahnhofsplatz 1a, 2340 Mödling, Rakousko.

    V některých případech (např. v případě reklamace u přeshraničního obchodu) můžeme Vaše osobní údaje v nezbytném rozsahu předat i některé naší sesterské společnosti nacházející se v jiné členské zemi EU či EHP.

    Výše uvedení poskytovatelé služeb obdrží pouze přístup k takovým osobním informacím, které jsou nutné ke splnění příslušné činnosti. Těmto poskytovatelům služeb je zakázáno používat Vaše osobní informace k jiným účelům. Je-li to ze zákona nutné, jsou s těmito poskytovateli služeb uzavřeny dohody na ochranu Vašich osobních údajů.

    Naše společnost nemá v úmyslu předávat v souvislosti s výše uvedeným Vaše osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.
  • 2. Předání za účelem realizace platby
    Předáváme Vaše platební údaje v rámci realizace plateb při nákupu na našem e-shopu příslušné finanční instituci nebo příslušnému poskytovateli platebních služeb.

    Pokud jste se pro provedení nákupu přihlásil jako zaregistrovaný zákazník (tj. přihlášení do zákaznického účtu) a pokud budete platit on-line platební kartou, máte možnost uložit tento způsob platby i pro další nákupy (Aktivace služby „Expresní platba“) a tak urychlit své budoucí nákupy. Poskytovatel platebních služeb uloží v tomto případě údaje o Vámi zvolené platební kartě pro budoucí platby, takže nemusíte při dalším nákupu znovu zadávat číslo a typ karty, kód CVV2/CVC2 a platnost karty ani nebudete platbu kartou potvrzovat zadáním SMS od Vaší banky (deaktivace 3D Secure). Službu Expresní platba můžete ve svém zákaznickém účtu kdykoliv zrušit nebo změnit v sekci Mé údaje.

    Naše společnost nemá v úmyslu předávat v souvislosti s výše uvedeným Vaše osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.
  • 3. Předání poskytovatelům informačních systémů či datových úložišť
    Při své obchodní činnosti využíváme několik informačních systému, které nám umožňují či usnadňují evidenci námi realizovaných obchodů, účetnictví apod. K ukládání dat z těchto systémů či jiných elektronických dat pak využíváme služeb datových úložišť. K provozu naší mobilní aplikace a našich webových stránek rovněž využíváme služeb naší sesterské společnosti se sídlem ve Spolkové republice Německo.


    K odstraňování chyb na našem e-shopu, jakož i v naší aplikaci užíváme službu Bugsnag od společnosti Bugsnag Inc. 939 Harrison St, San Francisco, CA 94107, USA. V případě vzniku nějaké chyby na našem e-shopu či v naší aplikace jsou tudíž této společnosti předána konkrétní chybová hlášení, údaje o nastavení konkrétního uživatele (např. používaný webový prohlížeč, resp. verze aplikace) atd. Vaše IP-adresa je před tímto předáním anonymizována, aby ji společnost Bugsnag Inc. nebyla schopna přiřadit k Vaší osobě. Tato společnost nadto podléhá programu zvanému Privacy Shield (tzv. štít soukromí) mezi EU a USA.

    Naše společnost některá svá data ukládá na serverech společnosti Microsoft Corporation, se sídlem 6100 Neil Road, Suite 210, Reno, NV 89511. Tato společnost jednak podléhá programu zvanému Privacy Shield (tzv. štít soukromí) mezi EU a USA a jednak servery, na kterých se tato data ukládají, se nacházejí v rámci EU, resp. EHP.

    Provozovatelé uvedených systému a datových úložišť tak mají přístup k námi takto evidovaným údajům, avšak tyto osoby nejsou oprávněny s těmito údaji jinak nakládat. Je-li to ze zákona nutné, jsou s těmito osobami uzavřeny dohody na ochranu Vašich osobních údajů.

    Naše společnost nemá v úmyslu (vyjma výše uvedených případů) předávat v souvislosti s výše uvedeným Vaše osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.
  • 4. Předání pro účely zasílání listinných reklamních materiálů
    Pro zasílání listinných reklamních materiálů naší společnosti předáváme Vaše údaje externímu poskytovateli služeb, který pro nás tuto rozesílku zajišťuje. Nepředáváme Vaše údaje třetím osobám za účelem externího reklamního použití.

    Naše společnost nemá v úmyslu předávat v souvislosti s výše uvedeným Vaše osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.
  • 5. Předání pro účely zasílání elektronických obchodních sdělení
    Elektronická obchodní sdělení zasílají naši zaměstnanci prostřednictvím softwaru od externího dodavatele software, která má jakožto jeho provozovatel přístup k údajům zpracovávaným v tomto softwaru, avšak nemá žádné oprávnění s těmito údaji jakkoliv nakládat.

    Naše společnost nemá v úmyslu předávat v souvislosti s výše uvedeným Vaše osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.
  • 6. Předání pro účely ohodnocení internetového obchodu hornbach.cz
    Vaši e-mailovou adresu, kterou užijete v rámci nákupu na našem e-shopu, předáváme provozovateli portálu Heureka.cz, tj. společnosti Heureka Shopping s.r.o., Karolinská 650/1, PRAHA 8 – KARLÍN, IČ: 02387727, za účelem generování a zasílání dotazníků spokojenosti s nákupem v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je náš e-shop, dostupný na naší webové stránce www.hornbach.cz, zapojen. Provozovatel portálu Heureka.cz je vůči naší společnosti v postavení zpracovatele osobních údajů. Zasílání e-mailových adres se týká všech zákazníků, kteří nevyjádřili svůj nesouhlas se zasíláním obchodních sdělení ve smyslu § 7 odst. 3 zák. č.480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti, a je prováděno po každém nákupu v našem e-shopu. Provozovatel portálu Heureka.cz je oprávněn předanou e-mailovou adresu použít výhradně za účelem vygenerování a zaslání dotazníku spokojenosti, ve smyslu Podmínek programu Ověřeno zákazníky dostupných na adrese http://sluzby.heureka.cz/napoveda/podminky-a-dulezite-dokumenty/. Provozovatel portálu Heureka.cz předané e-mailové adresy uchovává po dobu, po kterou bude naše společnost zařazena do programu Ověřeno zákazníky, ne však déle než do doby, kdy zákazník vůči nám vyjádří svůj nesouhlas se zasíláním obchodních sdělení nebo přímo vůči provozovateli portálu Heureka.cz, k čemuž je mu poskytnuta možnost v každém jednotlivém dotazníku.

    Naše webová stránka www.hornbach.cz za účelem umožnění ohodnocení našeho e-shopu na webových stránkách cenových vyhledávačů ukládá soubory cookies od společnosti Channel Pilot Solutions GmbH, se sídlem Überseeallee 1, 20457 Hamburg, Spolková republika Německo, které zpracovávají Vaši IP adresu a následně ji anonymizují. K předávání žádných Vašich osobních údajů zde nedochází. K předávání žádných Vašich osobních údajů zde nedochází. K ukládání cookies a odmítnutí jejich ukládání naleznete více info v sekci „Jak je to s tzv. cookies?“ Jsou pro tuto funkcionalitu nezbytné.
  • 7. Předání pro účely vyhodnocení průzkumů
    Vaše osobní údaje, které nám poskytnete v souvislosti s našimi neanonymními průzkumy, předáváme společnosti Netigate Deutschland GmbH, se sídlem Untermainkai 27-28, 60329 Frankfurt am Main, Německo, která pro nás tyto průzkumy zajišťuje a vyhodnocuje. Tato společnosti je vůči naší společnosti v postavení zpracovatele osobních údajů a osobní údaje, které jí předáváme, je oprávněna použít výhradně za účelem realizace a vyhodnocení našich průzkumů. Údaje ukládá anonymizované. V případě, že k účasti na průzkumu budete pozvání e-mailem, bude zpracovávána Vaše e-mailová adresa, to však pouze pro účely pozvání k účasti na průzkumu. Výsledky našich průzkumů slouží výlučně pro naše interní účely. V důsledku anonymity průzkumů se neukládají žádné informace, které by umožňovaly identifikovat konkrétní osobu jako účastníka našeho průzkumu. Pokud by v rámci průzkumů měly být zpracovávány i osobní údaje, bude k tomuto docházet výlučně na základě Vašeho výslovného souhlasu.
  • 8. Předání orgánům veřejné moci (např. na základě soudního příkazu)
    Na základě nařízení příslušných orgánů veřejné moci jsme ze zákona povinni v jednotlivých případech poskytnout v rámci součinnosti informace o zpracovávaných osobních údajích, např. pokud je to nutné z důvodu trestního stíhání.
  • 9. Webová analýza
    Abychom stále zlepšovali a optimalizovali obsah naší webové stránky a uživatelský komfort, používáme analytické technologie společnosti Webtrends Inc. s produktem „Webtrends Analytics“, společnosti Webtrekk s produktem „Webtrekk Analytics“, společnosti Optimizely Inc. s produktem „Optimizely“, společnosti Web Art AG s produktem „Iridion Optimization Suite“ a společnosti Google Inc. s produktem „AdWords Conversion Tracking“. V této souvislosti se shromažďují a statisticky vyhodnocují session data (údaje o relaci) a údaje o interakcích návštěvníků webové stránky. Za tímto účelem se používají cookies. Session data (údaje o relaci) a údaje o interakcích se nikdy nezpracovávají v personalizované podobě, ale výhradně anonymně.Částečně se analytické údaje přenášejí na server příslušné analytické služby v členském státě EU nebo mimo EU (např. do USA) a tam jsou ukládány. Informace jsou případně přenášeny k třetím osobám, pokud je to ze zákona přípustné, nebo pokud takové třetí osoby zpracovávají údaje z pověření našeho poskytovatele služeb. Ani my ani služby analýzy webu nebudou propojovat údaje o Vaší IP adrese s jinými údaji, které jsme my nebo náš poskytovatel služeb uložili. Naše webová stránka používá následující analytické služby:
    • Webtrends Analytics
      Naše webová stránka používá pro statistické účely a pro uspořádání našich webových nabídek orientovaných na uživatele službu „Webtrends Analytics“ od společnosti Webtrends Inc. se sídlem 555 SW Oak Street, Suite 300, Portland, OR 972 04, USA. Tato společnost podléhá programu zvanému Privacy Shield (tzv. štít soukromí) mezi EU a USA. Nadto data shromažďovaná prostřednictvím této služby se anonymizují, a to tak, že dochází ke zkrácení IP adresy návštěvníků webu. Nelze Vás tedy zpětně identifikovat jako návštěvníka našich webových stránek. Přejete-li si však do budoucna zcela znemožnit sbírání a ukládání dat přes službu Webtrends Analytics, klikněte na tento odkaz: https://ondemand.webtrends.com/support/optout.asp.
    • Webtrekk Analytics
      Naše webová stránka užívá službu „Webtrekk Analytics“ od společnosti Webtrekk GmbH, se sídlem Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlín. Tato společnost získala v Německu certifikaci pro ochranu osobních údajů v oblasti web controllingu poté, co byla prověřena konformita a bezpečnost jí zpracovávaných dat. Vstoupíte-li na webové stránky naší společnosti, společnost Webtrekk GmbH na Vaše zařízení uloží soubor zvaný cookie, který této společnosti umožňuje shromažďování, ukládání a vyhodnocování údajů o Vašem využívání naší webové stránky. Shromažďovaná data se anonymizují tak, že dochází ke zkrácení IP adresy návštěvníků webu. Nelze Vás tedy zpětně identifikovat jako návštěvníka našich webových stránek. Zkrácená IP-adresa se pak užívá za účelem identifikátoru relace (session) a pro geolokalizaci (na úrovni měst). Bližší informace k ochraně osobních údajů u společnosti Webtrekk GbmH naleznete zde: https://www.webtrekk.com/de/legal/opt-out-webtrekk/
      Přejete-li si znemožnit do budoucna sbírání a ukládání dat přes službu Webtrekk Analytics, klikněte na tento odkaz: https://ondemand.webtrends.com/support/optout.asp. Tím se na Vašem zařízení uloží soubor cookie s názvem „webTrekkOptOut“, který toto sbírání a ukládání dat vyloučí. Tento soubor cookie má platnost 5 let. Prosím vezměte současně na vědomí, že pokud smažete veškeré soubory cookie ve Vašem zařízení, odstraní se i tento soubor cookie, tudíž jej pro znemožnění sbírání a ukládání dat přes software Webtrekk Analytics budete muset stáhnout znovu. Užíváte-li pro návštěvu našich webových stránek více zařízení či různé webové prohlížeče, ujistěte se, že soubor cookie s názvem „webTrekkOptOut“ jste aktivovali na všech zařízeních či prohlížečích.
    • Google Adwords a Conversion Tracking
      Naše webová stránka používá službu „Google Adwords“ a v jejím rámci Conversion Tracking od společnosti Google Ireland Limited, se sídlem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irsko (dále jen „Google“). Abychom upozornili na naše služby, zapínáme Google Adwords reklamní oznámení a v jejich rámci užíváme Google Conversion-Tracking za účelem personalizované online reklamy. Anonymizace IP adres se u Google Tag Manageru řídí dle interního nastavení tak, aby byla anonymizace IP adres vždy dosažena. Reklamy se na webových stránkách zapojených do reklamní sítě Google zařazují podle vyhledávání. Máme tedy možnost naše reklamy kombinovat s určitými vyhledávanými pojmy. S pomocí cookies můžeme reklamy zapnout na základě předchozích návštěv uživatele na naší webové stránce.

      Při kliku na reklamu se na počítači uživatele skrz Google uloží soubor zvaný cookie. Bližší informace k těmto souborům cookie naleznete také v pokynech Google k webovým statistikám a v ustanoveních Google o ochraně osobních údajů.

      S pomocí této technologie získává Google a my jako jeho zákazník informace o tom, že uživatel klikl na reklamu, která vedla na naši webovou stránku. Takto získané údaje jsou užity výlučně pro statistické vyhodnocení za účelem optimalizace reklam. Nezískáváme takto žádné údaje, které by nám umožňovaly identifikovat konkrétní osoby. Statistiky, které získáváme od Google, obsahují celková čísla uživatelů, kteří klikli na naše reklamy a příp., zdali tito byli dále vedeni na webovou stránku opatřenou tagem Conversion. Z těchto statistik můžeme vyčíst, u kterých vyhledávaných pojmů se obzvlášť často kliká na naše reklamy a které reklamy vedou k navázání kontaktu ze strany uživatele přes kontaktní formulář.

      Pokud si to však nepřejete, můžete ukládání cookies, které jsou pro tuto technologii potřebné, zakázat, a to například v nastavení Vašeho webového prohlížeče.

      Máte dále možnost v rámci nastavení oznámení zvolit si zobrazování určitých typů reklam Google či deaktivovat personalizovaná oznámení na Google. Případně můžete užívání cookies deaktivovat prostřednictvím třetích poskytovatelů.

      My a Google budeme nicméně nadále získávat statistické údaje, kolik uživatelů kdy naši webovou stránku navštívilo. Pokud si nepřejete být zahrnuti ani do statistiky, můžete tak učinit pomocí doprovodných programů pro Váš webový prohlížeč.

      Společnost Google je součástí obchodní skupiny vedené společností Google LLC, se sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, která podléhá programu zvanému Privacy Shield (tzv. štít soukromí) mezi EU a USA.
    • Optimizely
      Naše webová stránka používá službu analýzy webu Optimizely od společnosti Optimizely Inc., se sídlem 631 Howard Street, Suite 100, San Francisco, CA 94105, USA, která je používána pro A/B- a multivariate-Tests. Pokud nesouhlasíte se zaznamenáváním údajů z interakce prostřednictvím této služby, můžete pro vyjádření nesouhlasu použít následující link http://www.hornbach.cz/?optimizely_opt_out=true.
    • Iridion Optimization Suite
      Naše webová stránka používá za účelem uživatelsky orientované tvorby a optimalizace našich webových nabídek software „Iridion Optimization Suite“ od společnosti Web Arts AG, se sídlem Seifgrundstraße 2, 61348 Bad Homburg, Spolková republika Německo. S pomocí tohoto softwaru jsou prováděny statistické analýzy uživatelského chování a na základě těchto analýz jsou upravovány obsahy a zobrazení našich webových nabídek. Údaje získané v souvislosti s těmito analýzami jsou anonymizovány tak, že dochází ke zkrácení IP adresy uživatelů. Nelze Vás tedy zpětně identifikovat jako návštěvníka našich webových stránek.
      Získávání dat a jejich ukládání prostřednictvím softwaru „Iridion Optimization Suite“ můžete kdykoliv s účinky do budoucnosti odmítnout, a to kliknutím na následující opt-out odkaz: https://www.hornbach.de/cms/de/de/datenschutz.html?iridion=notrack. Odmítnutí softwaru (tzv. opt-out) se uloží ve Vašem aktuálním prohlížeči ve formě tzv. souboru cookie. V případě, že tento soubor cookie smažete nebo změníte internetový prohlížeč či koncové zařízení, musí být výše uvedený opt-out odkaz znovu aktivován.
    • Sklik/Seznam a.s.
      Rovněž naše webové stránky využívají technologii měření konverzí od služby Sklik provozované společností Seznam a.s. Toto měření konverzí nám umožňuje vyhodnocovat efektivitu marketingových investic a toto měření není spojeno s předáváním osobních údajů společnosti Seznam.a.s. Společnosti Seznam předáváme pouze označení zakoupeného zboží.
    • Bing Universal Event Tracking (UET)
      Na našich webových stránkách užíváme technologii Bing Ads od společnosti Microsoft Corporation, se sídlem One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA (dále jen „Microsoft“). Společnost Microsoft podléhá programu zvanému Privacy Shield (tzv. štít soukromí) mezi EU a USA. Prostřednictvím této služby jsou shromažďována a ukládána data, z nichž se s užitím pseudonymů vytváří uživatelské profily. Tato služba nám umožňuje sledovat aktivity uživatelů na našich webových stránkách, pokud se tito uživatelé na naše webové stránky dostali prostřednictvím oznámení služby Bing Ads. Dostanete-li se na naše webové stránky přes oznámení služby Bing Ads, uloží se na Vaše zařízení soubor zvaný cookie. Na našich webových stránkách je integrován tag Bing UET. Jedná se o kód, prostřednictvím jehož spojení s uvedeným souborem cookie dochází k ukládání některých neosobních údajů o užívání webové stránky. Mezi tyto údaje patří mimo jiné doba setrvání na webové stránce, jaké oblasti webové stránky byly nahlíženy a přes jaká oznámení se uživatelé dostali na webovou stránku. Informace o Vaší identitě se neevidují.

      Evidované informace se přenášejí na server společnosti Microsoft v USA a tam jsou ukládána zásadně po dobu 180 dní. Evidování údajů, které jsou produkovány prostřednictvím cookies a které se týkají Vašeho užívání naší webové stránky, jakož i zpracování těchto údajů můžete znemožnit, a to deaktivací ukládání cookies ve Vašem prohlížeči (v rámci jeho nastavení bezpečí a soukromí). Tímto nicméně může být za určitých situací omezena funkčnost webové stránky.

      Společnost Microsoft může v některých případech prostřednictvím tzv. Cross-Device-Tracking sledovat Vaše uživatelské chování na vícero Vašich elektronických zařízeních a tím tedy může zobrazovat personalizovanou reklamu na jejích webových stránkách či v jejích aplikacích. Toto chování můžete nicméně znemožnit pod odkazem http://choice.microsoft.com/de-de/opt-out. Případně můžete užívání cookies deaktivovat prostřednictvím třetích poskytovatelů (např. pře www.networkadvertising.org/choices).

      Bližší informace ke službám Bing naleznete na webové stránce (https://help.bingads.microsoft.com/#apex/3/de/53056/2. Informace k ochraně osobních údajů u společnosti Microsoft naleznete v příslušných ustanoveních prohlášení společnosti Microsoft zde: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement
    • Channel Pilot Solutions
      Za účelem vyhodnocování cenových vyhledávačů užíváme cookies společnosti Channel Pilot Solutions GmbH. Společnost Channel Pilot Solutions GmbH prostřednictvím těchto cookies za účelem rozpoznání podvodných kliků a internetových robotů zpracovává Vaši IP-adresu, kterou bezprostředně poté anonymizuje.

      Pokud si však nepřejete, aby Vaše data byla k těmto analýzám užívána, pak můžete učinit jedním klikem na tlačítko „OPT-OUT FUNKTION NUTZEN“ na webové stránce http://channelpilot.de/optout. Tímto klikem se ve Vašem zařízení uloží soubor cookies, který bude signalizovat, že si nepřejte být v budoucnu společností Channel Pilot Solutions GmbH sledováni.
  • 10. Office 365Naše společnost užívá službu Office 365 od společnosti Microsoft Corporation, se sídlem One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA. Společnost Microsoft podléhá programu zvanému Privacy Shield (tzv. štít soukromí) mezi EU a USA.
  • 11. Předání IP-adresy u zkrácených URL (adres) a za účelem ochrany internetových formulářů
    Ke zkrácení dlouhých URL (adres) užíváme na našich webových stránkách službu „Checkdomain“ od společnosti Checkdomain GmbH, se sídlem Große Burgstraße 27/29, 235 52 Lübeck. Při užití takto zkráceného odkazu se Vaše IP-adresa předá na server společnosti Checkdomain GmbH. Jakékoliv takto uložené údaje se smažou nejpozději do 7 dnů. Více informací (včetně možnost znemožnit zpracování Vašich dat přes Checkdomain naleznete zde: https://www.checkdomain.de/agb/datenschutz/#heading-29.

    Za účelem ochrany internetových formulářů užíváme také službu reCAPTCHA od společnosti Google Ireland Limited, se sídlem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland (dále jen „Google“). Tato služba vyžaduje předání Vaší IP-adresy a případně dalších dat, které jsou pro ni nezbytné. Na tyto údaje se aplikují ustanovení společnosti Google o ochraně osobních údajů. Bližší informace o těchto ustanoveních naleznete zde: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/. Společnost Google je součástí obchodní skupiny vedené společností Google LLC, se sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, která podléhá programu zvanému Privacy Shield (tzv. štít soukromí) mezi EU a USA.
  • 12. Předání za účelem vymáhání našich dlužných pohledávek a v případě incidentů v našich prodejnách
    Pokud se vůči nám ocitnete v prodlení s plněním Vašich smluvních povinností a nebudete reagovat na naše výzvy k jejich řádnému splnění, můžeme Vaše osobní údaje předat společnosti, která pro naši Společnost zajišťuje vymáhání dlužných pohledávek.

    Osobní údaje návštěvníků našich prodejen mohou být zpřístupněny tzv. detektivům v případě krádeže či jiného incidentu na naší prodejně, je-li tento incident zachycen na videozáznamu či je-li návštěvník přistižen přímo při takovém incidentu.

    Naše společnost nemá v úmyslu předávat v souvislosti s výše uvedeným Vaše osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.
  • 13. Předání pojišťovně
    Prodeje našeho zboží, u nichž naši tzv. profizákazníci žádají odložit splatností kupní ceny, si pojišťujeme. Za tímto účelem pojišťovně můžeme předávat některé Vaše osobní údaje, to však výlučně za účelem sjednání pojištění takového prodeje, popř. za účelem odstranění pojistné události vzniklé v souvislosti s takovým prodejem.

    Naše společnost nemá v úmyslu předávat v souvislosti s výše uvedeným Vaše osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.
Co se týče tzv. sociálních pluginů, tak za účelem ochrany Vašeho soukromí při návštěvě našich webových stránek nepoužívají naše webové stránky sociální pluginy poskytovatelů sociálních sítí. Zakomponovali jsme do našich webových stránek pouze grafické odkazy na poskytovatele sociálních sítí (např. www.facebook.com). Tím nemá Váš prohlížeč možnost vytvořit přímé spojení se serverem poskytovatelů sociálních sítí. Naše společnost však nepřebírá odpovědnost za ochranu osobních údajů a procesy stránek, na které tyto odkazy odkazují.

Pokud však s námi interagujete na profilu naší společnosti na sociálních sítích, má samozřejmě příslušný poskytovatel sociální sítě přístup i k Vašim údajům, přičemž tento poskytovatel se může nacházet i v zemích mimo EU, v nichž může být osobním údajům poskytována nižší úroveň ochrany než v rámci EU. Nicméně společnost Twitter, Inc., se sídlem 1355 Market Street #900, San Francisco, California 94103, USA, společnost Facebook Inc., se sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA, jakož i společnost Google LLC, ovládající skupinu Google a provozující aplikaci Youtube, podléhají programu zvanému Privacy Shield (tzv. štít soukromí) mezi EU a USA. Veškeré Privacy Shield certifikace jsou k dispozici zde: https://www.privacyshield.gov/list. Na základě rozhodnutí Evropské komise 2016/1250 ze dne 12.07.2016 je úroveň ochrany poskytované osobním údajům v rámci Privacy Shield uznána jako rovnocenná úrovni ochrany poskytované Evropskou Unií. Upozorňujeme, že sociální sítě zpravidla užívají cookies, která se ukládají na koncová zařízení uživatelů sítě. Znemožnění ukládání těchto cookies do budoucna je možné provést kliknutím na následující odkaz http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/, příp. tak lze učinit v nastavení jednotlivého webového prohlížeče. Více informací o cookies naleznete zde.

Vaše osobní údaje jsou u nás zpravidla uloženy po dobu realizace našeho smluvního vztahu s Vámi či s naším smluvním partnerem, jehož jste zaměstnancem či jinou kontaktní osobou, a dále pak po dobu trvání promlčecí doby jakéhokoliv souvisejícího nároku.

Pokud však Vaše osobní údaje zpracováváme na základě Vašeho souhlasu, pak takové Vaše osobní údaje jsou u nás uloženy nejdéle po tu dobu, na kterou jste nám udělili souhlas, tj. zpravidla po dobu 5 let od udělení souhlasu, nebo do odvolání Vašeho souhlasu, odvoláte-li jej ještě před uplynutím této doby.

Osobní údaje zpracovávané za účelem zřízení a vedení zákaznického účtu uchováváme po dobu poskytování této služby, nejdéle však do odvolání Vašeho souhlasu např. smazáním účtu. Zákaznický účet můžete smazat buď Vy sami, nebo se smaže automaticky, pokud se do něj po dobu čtyř let nepřihlásíte. V případě automatického smazání však dostanete nejprve upozornění e-mailem. E-účtenky evidované v rámci Vašeho zákaznického účtu uchováváme po dobu existence Vašeho účtu, nejdéle však do okamžiku, kdy konkrétní e-účtenku smažete.

Zpracováváme-li Vaše osobní údaje bez Vašeho souhlasu za účelem zasílání elektronických obchodních sdělení (více viz situace B.11 v kapitole Jaké o Vás jakožto správce zpracováváme údaje a v jakých situacích?), uchováváme je po dobu realizace našeho smluvního vztahu s Vámi či s naším smluvním partnerem, jehož jste zaměstnancem či jinou kontaktní osobou, a po jeho ukončení dále po dobu 3 let, nejdéle však do okamžiku, kdy proti takovému zpracování vznesete námitku (k námitce více viz situace B.11. v kapitole Jaké o Vás jakožto správce zpracováváme údaje a v jakých situacích? a kapitola Jak se můžete bránit proti přímému marketingu prováděnému bez Vašeho souhlasu?).

V případech, kde nám to ukládá závazný právní předpis, archivujeme dokumenty, v nichž jsou obsaženy Vaše osobní údaje, po předepsanou dobu. Vaše osobní údaje uchováváme rovněž po dobu vedení případných soudních sporů.

Záznamy z kamerového systému uchováváme 120 hodin a v případě jakéhokoliv incidentu (např. krádeže) dále po dobu trvání jakýchkoliv nároků souvisejících se zachyceným incidentem.

Záznamy ze zákaznické linky ukládáme dle obsahu telefonátu/e-mailu po dobu 3 let (u zpráv týkajících se poškozeného či neúplného zboží s ohledem na dobu promlčení s tím případně spojených nároků), po dobu 1 roku (u zpráv týkajících se zejm. chování našich zaměstnanců, požadavků k zasílání informací, vrácení zboží, (cenové) záruky, chybné platby, karty ProfiCard, řemeslných služeb, nových zakázek, dodání zakázek, logistiky, outbound marketingu) či po dobu 8 týdnů (u ostatních zpráv) od přijetí Vašeho požadavku.

Pokud jste nás kontaktovali jinak než prostřednictvím zákaznické linky (např. prostřednictvím kontaktního formuláře) a nejedná-li se o plnění smlouvy či provedení opatření před uzavřením smlouvy, budeme Vaše osobní údaje zpravidla uchovávat po dobu vyřízení Vašeho požadavku a následně po dobu trvání promlčecí doby jakéhokoliv souvisejícího nároku.

IP-adresy se zpravidla ukládají pouze dočasně pro vytvoření internetového spojení. Jsou-li užívány pro optimalizaci webu či pro reklamní účely, jsou následně anonymizovány a nadále zpracovávány pouze v anonymní formě.

Užíváte-li naše produkty chytré domácnosti (tzv. Smart-Home-produkty), máte možnost údaje z nich sami smazat. Hlášení Vašich přístrojů jsou nicméně ukládána maximálně po dobu 7 dnů a uživatelská data maximálně po dobu 12 měsíců.

Pokud jde o Vaše osobní údaje, máte vůči nám následující práva:

  • 1. Právo na přístup
    Můžete nás požádat o přístup k osobním údajům, které o Vás zpracováváme. Z pozice správce Vašich osobních údajů Vám poskytneme i kopii Vašich zpracovávaných osobních údajů.
  • 2. Právo na opravu
    Můžete nás požádat o opravu nepřesných nebo nekompletních osobních údajů, které o Vás zpracováváme.
  • 3. Právo na výmazMůžete nás požádat, abychom vymazali Vaše osobní údaje, pokud dojde k některé z následujících situací:
    • a) osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány;
    • b) odvolal/-a jste souhlas, na jehož základě byly Vaše osobní údaje zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro jejich zpracování;
    • c) vznesl/-a jste námitku proti tomu být předmětem rozhodování založeného na automatizovaném zpracování Vašich osobních údajů a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro jejich takovéto zpracování nebo jste vznesl/-a námitky proti zpracování Vašich osobních údajů pro účely přímého marketingu;
    • d) Vaše osobní údaje byly zpracovány protiprávně;
    • e) Vaše osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené v právu Evropské Unie nebo členského státu, které se na nás jakožto správce vztahuje;
    • f) Vaše osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti.
  • 4. Právo na omezení zpracováníMůžete nás požádat, abychom omezili zpracování Vašich osobních údajů, pokud dojde k některé z následujících situací:
    • a) popřel/-a jste přesnost Vašich osobních údajů, a to na dobu potřebnou k tomu, abychom mohli přesnost osobních údajů ověřit;
    • b) zpracování Vašich osobních údajů je protiprávní, ale odmítáte výmaz těchto údajů a místo toho žádáte o omezení jejich použití;
    • c) naše společnost již osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, ale Vy je požadujete pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků;
    • d) vznesl/-a jste námitku proti zpracování Vašich osobních údajů podle čl. 21 odst. 1 Nařízení EU, dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvody naší společnosti převažují nad Vašimi oprávněnými důvody.
  • 5. Právo na přenositelnost údajůV případech zpracování založených na souhlasu nebo smlouvě a zpracovávaných automatizovaně máte právo získat osobní údaje, které se Vás týkají, a které jste nám jakožto správci poskytl/-a, a právo předat tyto údaje jinému správci a to ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu s tím, že tímto právem nesmí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.
  • 6. Právo na odvolání souhlasu
    Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na souhlasu, máte právo Váš souhlas se zpracováním osobních údajů pro účel, pro který jste nám udělil/-a souhlas, kdykoliv odvolat, a to s účinky do budoucna. K odvolání souhlasu v jednotlivých případech zpracování Vašich osobních údajů naleznete více informací v sekci „Lze udělený souhlas se zpracováním osobních údajů odvolat? Pokud ano, tak jak/kde?“.
  • 7. Právo vznést námitku
    Můžete vůči nám kdykoliv vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů prováděného na základě našeho oprávněného zájmu a pro účely přímého marketingu prováděného na základě našeho oprávněného zájmu.
  • 8. Právo podat stížnost
    Máte právo podat stížnost u dozorového orgánu, kterým je v České republice Úřad na ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, webové stránky: www.uoou.cz.
Pověřenec pro ochranu osobních údajů Našeho pověřence pro ochranu osobních údajů můžete se svými žádostmi, dotazy či stížnostmi kontaktovat e-mailem na e-mailové adrese dpo.cz@hornbach.com či na tel. č. 251 060 060.
Uplatnění Vašich výše uvedených práv je bezplatné, ledaže z právních předpisů vyplývá něco jiného.

Udělení jakéhokoliv souhlasu, specifikovaného v sekci Jaké o Vás zpracováváme údaje a v jakých situacích?, je zcela dobrovolné a svobodné. Udělení souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů není podmínkou k získání jakéhokoliv zboží nabízeného naší společností.

Jakýkoliv Vámi nám udělený souhlas, specifikovaný v sekci Jaké o Vás zpracováváme údaje a v jakých situacích?, můžete kdykoliv s účinky do budoucna odvolat, a to níže uvedenými způsoby.
Souhlas se zasíláním elektronických obchodních sdělení naší společnosti lze odvolat buď:

  • 1. kliknutím na odhlašovací odkaz v doručeném obchodním sdělení; nebo
  • 2. zasláním odvolání souhlasu na e-mailovou adresu dpo.cz@hornbach.com.
Souhlas se zasíláním listinných reklam naší společnosti lze odvolat buď:
  • 1. zasláním odvolání souhlasu na e-mailovou adresu dpo.cz@hornbach.com; nebo
  • 2. zasláním odvolání souhlasu poštou na adresu HORNBACH BAUMARKT CS spol. s r.o., se sídlem Praha 9 - Horní Počernice, Chlumecká 2398, PSČ 19300.
Souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů v souvislosti s registrací a vedením zákaznického účtu lze odvolat buď:
  • 1. zakliknutím políčka „Smazat zákaznický účet HORNBACH“ v sekci Mé údaje v nastavení zákaznického účtu, k němuž se můžete přihlásit přes webovou stránku https://www.hornbach.cz/shop/ucet/login.html či
  • 2. zasláním odvolání souhlasu na e-mailovou adresu dpo.cz@hornbach.com.
Souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů v souvislosti s uveřejněním Vašeho zákaznického hodnocení zboží nabízeného naší společností můžete kdykoliv odvolat buď:
  • 1. máte-li u nás registrován zákaznický účet, tak smazáním hodnocení v sekci Má hodnocení v rámci nastavení zákaznického účtu, k němuž se můžete přihlásit přes webovou stránku https://www.hornbach.cz/shop/ucet/login.html; nebo
  • 2. zasláním odvolání souhlasu na e-mailovou adresu dpo.cz@hornbach.com.
Souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů v souvislosti s uveřejněním Vaší fotografie či jiných údajů na našem profilu na webové stránce www.facebook.com lze odvolat zasláním odvoláním souhlasu buď e-mailem na e-mailovou adresu dpo.cz@hornbach.com nebo poštou na adresu HORNBACH BAUMARKT CS spol. s r.o., se sídlem Praha 9 - Horní Počernice, Chlumecká 2398, PSČ 19300.

Souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů v souvislosti s neanonymními průzkumy naší společnosti lze odvolat zasláním odvolání souhlasu na e-mailovou adresu dpo.cz@hornbach.com (, ) či telefonicky na čísle + 420 251 060 060.

Případné Vaše odvolání souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů však nebude mít účinky na zpracování, které proběhlo před odvoláním Vašeho souhlasu, ani na jeho zákonnost.

Proti takovému zpracování Vašich osobních údajů máte právo kdykoli bezplatně vznést námitku.

Naše webové stránky a ostatní počítačové systémy jsou zabezpečeny technickými a organizačními opatřeními proti přístupu, změnám a zpracování Vašich osobních údajů nepovolanými osobami, jakož i proti jejich ztrátě a zničení.
Se svými přístupovými údaji byste měli vždy nakládat jako s důvěrnými. I proto Vám doporučujeme zcela zavřít okno prohlížeče poté, co ukončíte prohlížení našich webových stránek.
U plateb pomocí platebních karet je na základě vyžádání tzv. kontrolního čísla platební karty při objednávce použita dodatečná bezpečnostní vlastnost. Používáme technologii 3D-Secure Code. Pro bližší informace o technologii 3D - Secure Code klikněte sem.
Klademe maximální důraz na bezpečnost naší platformy a intenzivně řešíme otázky datové bezpečnosti.
Pokud byste nicméně narazili na možné bezpečnostní mezery, co nejrychleji nám je prosím oznamte! Na naši e-mailovou adresu onlineshop@hornbach.cz nám tak prosím pošlete co nejpodrobnější specifikaci příslušné slabiny, přesné URL a také vylíčení, jak jste na slabinu narazili (ideálně včetně kopie obrazovky atd.). Děkujeme Vám.

Cookies jsou malé textové soubory, které prohlížeč ukládá do počítače a které slouží k tomu, aby byla prezentace na internetu celkově uživatelsky přívětivější, efektivnější a bezpečnější. Cookies Váš počítač nijak nepoškodí a neobsahují žádné viry.

Naše webové stránky používají takové cookies. Bližší informace k těmto cookies naleznete zde.

Při zpracování osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování včetně profilování, uvedenému v čl. 22 odst. 1 a 4, Nařízení.

Pro všechny dotazy a poskytnutí informací k Vašim údajům nebo k ochraně osobních údajů ze strany společnosti HORNBACH BAUMARKT CS spol. s r.o. je Vám vedle našeho pověřence pro ochranu osobních údajů také v obvyklé pracovní době k dispozici naše zákaznické centrum na tel. 251 060 060 nebo na e-mailu onlineshop@hornbach.cz.

Prohlášení o ochraně osobních údajů platné ke dni: 1.6.2020

HORNBACH BAUMARKT CS spol. s r.o.,
se sídlem Praha 9 - Horní Počernice, Chlumecká 2398, PSČ 19300

Plné znění ke stažení:

nahoru

HORNBACH používá Cookies. Pokud si dále budete prohlížet naše stránky, souhlasíte s využíváním Cookies. Dozvědět se více

x