0 Nákupní seznam 0 Nákupní košík
HORNBACH Praha - Černý Most Otevírací doba
Chlumecká 2398
198 00 Praha - Černý Most

servis-prahacm@hornbach.com
+420 225 357 - 000
po - pá: 7:00 - 21:00 hod.
so - ne: 8:00 - 21:00 hod.
1. 5. 2024 8:00 - 21:00 hod.
8. 5. 2024 zavřeno
Tuto informaci jste si vytiskli dne 25.04.24 v 16:27 h. Prosím vezměte na vědomí, že kvůli náhlým pohybům cen na světových trzích se ceny na tomto výtisku mohou lišit od aktuálních cen v den nákupu v prodejnách nebo na e-shopu.
Poradenství

Jak zařídit venkovní kuchyni

Jak zařídit venkovní kuchyni

Kulinářská kreativita potřebuje svobodu. Zkuste vařit venku! Vaření na čerstvém vzduchu je díky zahradním kuchyním skvělým zážitkem. Uvidíte, že se vaše smysly a chuťové buňky budou tetelit blahem. Inspirujte se a ukažte své kuchařské umění i pod širým nebem. Šťavnaté steaky, křupavé klobásky, grilovaná kuřata, kukuřičné klasy nebo pestrobarevné zeleninové špízy budou chutnat ještě lépe.

Co by nemělo ve venkovní kuchyni chybět

Sestavte si vaši novou venkovní kuchyni tak, aby k vám a vašemu kuchařskému umění seděla stejně tak dobře, jak má sedět poklice na hrnci. V zahradní kuchyni můžete zkombinovat jednotlivé součásti a vytvořit si tak svůj kulinářský ráj přesně podle vašich požadavků.

Při sestavování vždy zohledněte váš běžný pracovní postup v kuchyni. V případě, že se například věnujete výhradně grilování, je smysluplné postavit kuchyňský modul s grilem doprostřed. Mimořádně oblíbená jsou velkoformátová profi zařízení na plyn. Kdo griluje na plynu či na dřevěném uhlí, nepotřebuje elektřinu.

Zahradní kuchyně

Místo na přípravu a krájení

Důležitým prvkem zahradní kuchyně je pracovní deska. Ta musí být dostatečně velká.

Na osobu, pro kterou se vaří, byste měli mít cca 50 až 60 centimetrů šířky. Pro krájení a odkládání surovin, hrnců či mís, nabízí dostatečný prostor pracovní desky s hloubkou přibližně 60 centimetrů.


Ve skříňkách nebo zásuvkách pod pracovní deskou lze ukládat nejrůznější kuchyňské náčiní, grilovací uhlí a nářadí a také náhradní plynové lahve. Dbejte na to, aby byl tento skladovací prostor chráněn a dobře větrán, aby se zde nemohla hromadit vlhkost a vznikat plísně.

Zahradní kuchyně

A co voda?

Mít dřez ve venkovní kuchyni je mimořádně praktické. Na jednu stranu potřebujete zabudovat přívod vody a taktéž trubky pro odvod odpadní vody. Na zahradě tedy potřebujete mít i vodovodní přípojku. Vodu, kterou jste používali pro mytí salátu či zeleniny, můžete odvést do záhonů jako vodu na zalévání.

Vodu, ve které plavou mycí přípravky, zbytky jídla nebo tuky, je nutné zlikvidovat – v ideálním případě takovou špinavou vodu odvádějte do kanystru nebo vany.

Důležité

Přes zimu nezapomeňte odmontovat vodovodní přípojku. Hadice a baterie by mohly zamrznout a prasknout.

Zahradní kuchyně

Umístění kuchyně

Vaření a komunikace patří dohromady. Při přípravě jídel je hezké, když kuchař nemusí stát sám u sporáku či grilu, ale může se bavit se svými hosty. Z tohoto důvodu byste vaši zahradní kuchyni neměli stavět ke zdi, aby vám vaši hosté nekoukali jen na záda.

Při výběru místa byste navíc měli myslet i na dostatek prostoru a povětrnostní podmínky. I pohledová ochrana má smysl, když nemáte právě chuť na to, aby vám soused koukal do hrnců.

Zahradní kuchyně
nahoru