FAQ

4 tipy, jak vybrat elektrický gril

Doba čtení: 3 min.
Jak vybrat elektrický gril

Zapnout, hotovo a jde se na věc! Snadnější už grilování snad být nemůže. Elektrický gril je ideálním společníkem do města, na balkóny a hlavně pro ty z vás, kteří očekávají velkou návštěvu a hodně strávníků.

Jaké jsou výhody elektrického grilu

S elektrickým grilem je grilování rychlou a snadnou záležitostí. Elektrický gril potřebuje jen krátkou dobu na rozehřátí, takže je téměř ihned připraven k přípravě oběda nebo večeře pod širým nebem.
Elektrický gril se snadno udržuje, stačí ho na konci pořádně vyčistit. Navíc nezabere ve venkovní kuchyni moc místa, nemusíte řešit, kam uskladníte plynové lahve. Elektrický gril se vyrábí také ve variantě stolní, takže se dá ušetřit místa opravdu dost.

Při grilování na elektrickém grilu nevzniká kouř, takže je opravdu ideálním společníkem do města, na terasy a balkóny. Při vaření se z něj bude linout jen nádherná vůně.

Jaké jsou nevýhody elektrického grilu

Elektrický gril má víc výhod, než nevýhod. Za zmínku stojí to, že při grilování na elektřině chybí ta typická vůně a chuť, která se line z grilu na dřevěné uhlí. A bez zásuvky si na elektrickém grilu nezavaříte.

Jak grilovat maso a zeleninu

Jak elektrický gril čistit

Elektrický gril vyčistěte po každém použití. Bude pořád vypadat jako nový a prodloužíte tím jeho životnost a výkon.

Pokud to půjde, tak raději zabraňte přichytávání a připalování tuků a zbytků jídel. Na to jsou nejlepší hliníkové odkapávací misky.

Abyste nepoškodili povrchový materiál elektrického grilu, tak nepoužívejte mechanické čisticí prostředky ani agresivní čistidla.

Skvrny od kouře, zbytky tuku, připálené nečistoty a zbytky jídla lze odstranit mycím prostředkem na jemné povrchy a houbičkou nebo utěrkou.

Topná spirála má díky své vysoké teplotě samočisticí funkci, takže se odkapávající tuk či šťáva ihned vypaří.

Jak grilovat maso a zeleninu

Pokud grilujete na elektrickém grilu s poklopem, tak po grilování nechte dohořet grilovací komoru. Poklop přitom musí být zavřený, vzduchové štěrbiny otevřené. Pak grilovací rošt očistěte čisticím kartáčem na grily.

Velké zbytky odstraňte papírovou utěrkou, zbytnělé krusty rozpusťte namočením do mýdlového roztoku a poslední zbytky tuků houbičkou odstraňte z roštu, a to mycím přípravkem na jemné povrchy.

Když negrilujete, tak gril zakryjte nebo ho uložte na místo chráněné proti povětrnostním vlivům.

Bezpečnost na prvním místě

Elektrické grily, ani jejich verze s poklopem, by se neměly používat za deště. Jinak by hrozilo nebezpečí úrazu elektřinou či vzniku požáru.

Nikdy nepoužívejte dva či více prodlužovacích kabelů.

Dbejte na to, aby se elektrický kabel nedostal k topným součástem grilu a bylo tak možné předejít nehodě v důsledku zakopnutí.